Prosoapele de baie sunt folosite pentru a usca corpul, insa un prosop de calitate presupune indeplinirea anumitor criterii. Capacitatea de absorbtie este cea mai importanta caracteristica, de care depinde alegerea unui prosop perfect.

Exista o varietate de prosoape de baie disponibile pe piata astazi, iar majoritatea producatorilor incearca sa prezinte articole noi in mod constant. Sortimentele de prosoape se diferentiaza foarte mult in functie de materialele din care sunt realizate, iar cele mai cunoscute sunt cele din bumbac si cele din microfibra.

Prosoape din bumbac

Fiecare producator foloseste diferite tipuri de bumbac pentru a-si confectiona prosoapele, iar cel mai cautat este bumbacul egiptean. Prosoapele din bumbac egiptean sunt mai groase, mai pline si mai delicate.  Cu toate acestea, necesita mai mult timp pentru a se usca ulterior.

Daca alegeti o calitate superioara de bumbac precum cel egiptean sau supima (bumbac premium) veti obtine acel sentiment de luxos si delicat. Prosoapele de bumbac se dovedesc a fi mult mai blande cu pielea, dar si in urma spalarii, in special dupa o intoarcere rapida in uscator. Acest lucru se datoreaza faptului ca bumbacul este foarte rezistent si absorbant.

Avantajele prosoapelor de bumbac:

Bumbacul este unul dintre cele mai putin costisitoare materiale disponibile pe pita. Aceasta este caracteristica din pricina careia este cel mai cunoscut si standard tip de prosop. Sunt exceptional de simplu de ingrijit deoarece nu necesita conditii speciale de spalare.

Dezavantajele prosoapelor de bumbac:

Daca veti spala unul dintre prosoapele de bumbac intr-o masina de spalat rufe, poate fi necesar sa va abtineti de la spalarea lor impreuna cu alte haine deoarece se poate intampla sa iasa culorile pe hainele dumneavoastra. De asemenea, in timpul uscarii, prosoapele din bumbac tind sa se micsoreze.

Prosoape din microfibra

Prosoapele din microfibra sunt alcatuite din fibre de polimer fabricate. Acest lucru conduce la o abilitate speciala de a retine apa si de a usca rapid corpul. Daca sunt combinate cu bumbac, microfibrele devin incredibil de fine.

Cele mai multe prosoape din microfibra sunt confectionate din poliester sau nailon. Prosoapele din microfibra sunt de obicei mai zvelte decat bumbacul si au o constructie fin tesuta. De asemenea, se usuca rapid si rezista mai bine la aparitia mucegaiului.

Avantajele prosoapelor de microfibra:

Prosoapele de baie din microfibra sunt utilizate pe scara larga la piscine, ca urmare a calitatii lor absorbante ridicate. In momentul in care inotatorii parasesc piscina, isi usuca corpurile folosind astfel de prosoape. Prosoapele de baie din microfibra sunt preferate in mod obisnuit de persoanele care traiesc in zone mai reci, unde uscarea prosopului dupa un dus nu este atat de simpla.

Dezavantajele prosoapelor de microfibra:

Prosopul de dus din microfibra are nevoie o atentie deosebita in timpul spalarii. Un efort suplimentar este necesar din partea dumneavoastra pentru a mentine curate astfel de prosoape. Este recomandat sa urmati instructiunile de spalare disponibile pe eticheta.

Bumbac vs. Microfibra: care este mai bun?

Un prosop de bumbac este cel mai confortabil prosop pentru uz obisnuit acasa, cu toate acestea, cele din microfibra sunt bune pentru calatorie, fiind usor de transportat si compacte.